Counselling voor jongeren Deze counselling is gericht op jongeren van ongeveer 12 tot 22 jaar.
Tijdens de puberteit en adolescentie zijn er heel wat stappen te nemen. Op weg naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid, vriendschappen sluiten en onderhouden en je weg vinden op school en/of werk. Daarnaast vraag je je misschien af wat je graag wilt, wie je bent en wat bij jou past?
Kortom: een hele opgave en het is heel begrijpelijk dat dit niet altijd even makkelijk gaat.
Dit kan zorgen voor spanningen, stress of lichamelijke klachten.
Vaak komt iemand hier samen met zijn ouders en vrienden weer uit. En soms is er wat extra hulp nodig. Deze extra hulp kun je in mijn praktijk vinden. Er wordt hier op een ontspannen en persoonlijke wijze gewerkt aan een oplossing, of er wordt gezocht naar een manier om er beter mee om te kunnen gaan. Ouders kunnen waar nodig rekenen op een luisterend oor, een oordeelloze houding en een prettige samenwerking. Een Counsellingstraject Voor dit traject kom je gedurende een aantal sessies (ongeveer 8 tot 10) naar mijn praktijk aan je doel(en) werken. Dit wordt gedaan op een voor jou passende wijze.
Samen bekijken we waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen leren. En vooral met dat laatste gaan we aan de slag. We werken hierbij veel in de buitenlucht en met verschillende materialen. De counselling wordt soms ondersteund door de inzet van onze pony's en paarden. De wijze waarin ouders betrokken worden, zullen we samen afstemmen. Steun van ouders is, waar mogelijk, erg fijn. Een traject start altijd met een intakegesprek, waarin samen met de ouders het doel van de hulp bepaald wordt. Hierop volgen een aantal sessies met jou alleen. Tussendoor vindt er met jou (en met je ouders) een voortgangsgesprek plaats, waarin we de voortgang bespreken. Hierna wordt er op een samen afgesproken wijze verder gewerkt.
Een traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek. Als een kortdurend traject niet past In sommige gevallen is een kort traject niet passend bij de hulpvraag. Je hebt bijvoorbeeld meer tijd nodig om doelen te kunnen bereiken. Kijk dan eens onder de andere button van deze website, bij Begeleiding. Naar Paarden Coaching

 

Anne de Bruijn

Dries 18a  6086AW  Neer

06-53641643 info@praktijkbijanne.nl

Voor mij mag je
zijn wie je bent